Mreža menjačnica EURO 5 se može pohvaliti brojnim partnerstvima. Svoja partnerstva gradi dugogodišnjom, stručnom i iskrenom poslovnom saradnjom. Kao zastupnik godine sa najvećim brojem Western Union transakcija na nivou cele Srbije, Organizacija EURO 5 je dobila značajnu nagradu od strane Eki transfers-a. U nastvaku će biti predstavljeno svako od partnerstava organizacije EURO 5.

1. EKI TRANSFERS

  • EKI TRANSFERS je 2001. godine na prostoru Republike Srbije i Crne Gore prvi uveo i promovisao uslugu Western Union – brzog transfera novca.
  • Većinski član Eki Transfersa d.o.o. je privredno društvo C&C Varvias Holding SA, osnovano i registrovano sa sedištem u Grčkoj, čiji je većinski član Konstantinos Varvias, koji je takođe predsednik i direktor Grčke platne institucije World Bridge – Payment Institution SA, licencirane i pod nadzorom Banke Grčke i Principal Agent Western Union-a za Grčku od 1992. godine.
  • Eki Transfers je u 2015. godini dobio licencu NBS i postao platna institucija u Republici Srbiji.
  • Eki Transfers je u 2015. godini otvorio prvu sopstvenu lokaciju u SC Ušće.
  • Eki Transfers je 100% vlasnik društva Montenegro Transfers d.o.o. Podgorica, koji je 2015. godine postao prva platna institucija u Crnoj Gori.

2. RIA MONEY TRANSFER

RIA je treća po veličini kompanija za transfer novca u svetu, i deo je biznisa koji transferiše više od 600 milijardi dolara godišnje. Ria transfer novca je baziran na savremenim tehnologijama koje omogućavaju siguran i brz transfer novca iz udaljenih krajeva sveta. Transakcije se isplaćuju u evrima za svega nekoliko minuta od momenta slanja. Za primaoca nema dodatnih troškova, s  bzirom na to da se provizija plaća prilikom slanja novca (plaća pošiljalac). Ria je 2015. godine proglašena za najbolju kompaniju za transfer novca od strane Internacionalne Asocijacije kompanija za transfer novca (IAMTN).

3. PAYSPOT D.O.O. NOVI SAD

PAYSPOT D.O.O. sa sedištem u Novom Sadu je platna institucija koja postoji od 11.12.2015. godine. Rešenjem Narodne banke Srbije br. 54 od 17.05.2016. godine dobila je dozvolu za pružanje više vrsta platnih usluga. Poslovnom saradnjom između menjačnica EURO 5 i PaySpot-a, omogućeno je svim našim klijentima da pouzdano i lako koriste većinu platnih usluga. U nastvku će biti navedena i detaljno objašnjena svaka od njih.

I TO NIJE SVE, EURO 5 sararađuje sa gotovo svim bankama na teritoriji Republike Srbije.